Jongens zijn slimmer dan meisjes XL

35 mythes over leren en onderwijs
Bestseller over leren en onderwijs - Nieuwe en uitgebreide editie
Over het boek

INTERNET HEEFT ONDERWIJS OVERBODIG GEMAAKT
ONZE RECHTERHERSENHELFT IS CREATIEF, LINKS IS ANALYTISCH
JONGENS LEREN ANDERS DAN MEISJES
... AL DIE ONZIN EN MEER ONTKRACHT

Wanneer het over onderwijs gaat, doen de gekste mythes de ronde. Het probleem daarbij is dat mensen die mythes voor waar aannemen en ze in het onderwijs toepassen. Met alle nare gevolgen van dien ...

Dit boek neemt clichés over onderwijs en leren onder de loep, en laat er de meest recente wetenschappelijk onderbouwde inzichten op los. Zo sneuvelen onder andere de onterecht hoog ingeschatte leerstijlen, blijken herinneringen nooit waterdicht te zijn en wordt het voor eens en altijd duidelijk dat jongens echt niet beter zijn in wiskunde.

Jongens zijn slimmer dan meisjes is een must voor iedereen die betrokken is bij onderwijs, van leerkrachten en ouders tot managers en opleidingsverantwoordelijken of onderwijsbestuurders. Deze nieuwe en uitgebreide versie biedt nog meer duiding en is verder aangescherpt met inzichten uit recent onderzoek.

Pedro De Bruyckere is pedagoog en docent aan de Arteveldehogeschool in Gent. Daarnaast is hij postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Leiden. Hij schreef verscheidene internationaal gekende boeken waarin hij de meest hardnekkige mythes over onderwijs en opvoeding ontkracht. Zijn onderzoek werd onder meer gepubliceerd in The American Educator.

Paul Kirschner is universiteitshoogleraar aan de Open Universiteit en gasthoogleraar Onderwijs bij de universiteit van Oulu, Finland. Hij is een internationaal erkend expert in zijn vakgebied.

Casper Hulshof is psycholoog en als docent onderwijskunde verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij is veelgevraagd spreker over de rol van media en internet in het hoger onderwijs.

Technische info

EAN
9789082542202
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 25/10/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 7
Aantal pagina's: 202
NUR Omschrijving: Onderwijskunde, Didactiek
Uitgever: LannooCampus