Jongens zijn slimmer dan meisjes

En andere mythes over leren en onderwijs
Pedro De Bruyckere roeit de grootste onderwijsmythes uit
Over het boek

Zittenblijven heeft een positief effect op leren
Grotere scholen zijn beter dan kleine
Nieuwe technologie veroorzaakt een revolutie in het onderwijs
We gebruiken maar 10% van onze hersenen

Onderwijs is als het weer: iedereen praat erover, iedereen denkt er veel over te weten. We hebben er allemaal een mening over omdat we allemaal betrokken zijn. Dit boek neemt indianenverhalen over onderwijs onder de loep en weerlegt ze op basis van recent onderzoek. Hardnekkige clichés over leren, technologie in de klas, neurologie en onderwijsbeleid worden een voor een tegen het licht gehouden, waar nodig worden ze doorprikt. Zo sneuvelen onder andere leerstijlen, blijken baby's niet slimmer te worden van klassieke muziek, en wordt er aangetoond dat jongens niet beter zijn in wiskunde.
Jongens zijn slimmer dan meisjes is een ware revelatie voor iedereen die betrokken is bij onderwijs, van leerkrachten en ouders tot managers en opleidingsverantwoordelijken of onderwijsbestuurders.

Pedro De Bruyckere is pedagoog en docent aan de Arteveldehogeschool in Gent. Daarnaast is hij postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Leiden. Hij schreef verscheidene internationaal gekende boeken waarin hij de meest hardnekkige mythes over onderwijs en opvoeding ontkracht. Zijn onderzoek werd onder meer gepubliceerd in The American Educator.

Casper Hulshof is psycholoog en als docent onderwijskunde verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij is veelgevraagd spreker over de rol van media en internet in het hoger onderwijs.

Technische info

EAN
9789081516372
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 15cm x 21cm
Verschijningsdatum: 19/02/2013
Afwerking: Paperback
Druk: 7
Aantal pagina's: 140
NUR Omschrijving: Onderwijskunde, Didactiek
Uitgever: LannooCampus