Jong met een hart voor familie

Hoe jongeren echt denken over gezinnen
De jeugd van tegenwoordig: hip, rebels en gehecht aan familie
Over het boek

Wat denken jongeren van vandaag over gezin en familie?
Wat vinden ze belangrijk?
Welk gezin dromen jongeren voor zichzelf?

Over jongeren praten we al te gemakkelijk in stereotypen. Jonge mensen zijn 'naïef', ze leven in hun eigen wereld. Of ze betekenen alleen maar overlast.

Dat beeld klopt niet. Dit boek bundelt de reacties van tientallen jongeren op de vraag hoe ze tegenover hun gezin staan en welk gezin ze voor zichzelf dromen. Keer op keer blijkt uit hun getuigenissen hoe sterk jonge mensen zich engageren, voor hun gezin maar ook voor hun buurt en hun omgeving.

Jong met een hart voor familie brengt gefundeerde onderzoeksresultaten en herkenbare verhalen van jongeren uit diverse en flexibele gezinnen van vandaag. Geen probleem-, hang- of radicaliserende jongeren, maar gewone meisjes en jongens die de gezinnen van morgen zullen vormgeven.

Kathleen Emmery is master in de criminologie en coördinator van het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen van de hogeschool Odisee. Ze voert er onderzoek naar gezinsbeleid in Vlaanderen. Eerder publiceerde het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen onderzoek in nauwe samenwerking met studenten in de boeken Zin in gezin, Waanzin van het gezin en Vaders in soorten.

Technische info

EAN
9789401429016
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 17/11/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 196
NUR Omschrijving: Onderwijs algemeen, 766
Uitgever: LannooCampus