Inzicht in hyperventilatie

Hulp bij hyperventilatie, van theorie naar praktijk
Met goede hulp kunnen hyperventilatie klachten enorm verminderen
Over het boek

Hyperventilatie kan zowel lichamelijke als psychische oorzaken hebben. In dit boek bespreken longarts Joost van den Aardweg en klinisch psycholoog Ed Berretty en wetenschapsjournalist Anna Thereza Bellinsis beide aspecten. Naast inzicht in de oorzaken, fysiologie en psychologie achter hyperventilatie, schept het boek duidelijkheid over welke behandelingen wetenschappelijk onderzocht en effectief zijn.

Een groot aantal mensen in Nederland en Vlaanderen kampt met hyperventilatie. In dit praktische boek voor patiënten, dat tot stand kwam in samenwerking met de Nederlandse Hyperventilatie Stichting, worden oorzaken en effectieve behandelmogelijkheden helder en onafhankelijk op een rij gezet.

Dr. Joost G. van den Aardweg is longarts in het Amsterdam Universitair Medisch Centrum. Hij promoveerde op onderzoek naar bloeddrukstijging bij slaapapneu. Als adviseur is hij verbonden aan de Nederlandse Hyperventilatie Stichting.

Drs. Ed W. Berretty is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij werkt als supervisor en docent voor o.a. de opleiding psychiatrie van de Parnassia Groep. Als adviseur is hij verbonden aan de Nederlandse Hyperventilatie Stichting.

Technische info

EAN
9789401446600
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 18/10/2018
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 200
Uitgever: LannooCampus