Ik wil een coach

Geen luxe, maar noodzaak. Hoe coaching bijdraagt tot succes
Voor managers die zich afvragen wat coaching oplevert.
Over het boek

De concurrentiepositie van bedrijven en de positie van managers en bedrijfsleiders staan vandaag voortdurend onder druk. Om te overleven moeten ze immers proactief handelen, snel beslissingen nemen en zo wendbaar en flexibel mogelijk zijn. Steeds meer managers doen daarom een beroep op professionele coaches. Die coaches fungeren als klankbord, bieden andere perspectieven aan en dragen ertoe bij om een beslissingsproces niet als een gewicht op de schouders te ervaren.
De jongste jaren is er dan ook meer openheid gegroeid tegenover coaching. Niettemin heerst er nog grote schroom om de stap naar een coach te zetten. Dat vertaalt zich in allerlei vooroordelen en negatieve overtuigingen. Auteurs Leen Lambrechts en Marleen Boen willen met dit boek dan ook klaarheid scheppen. In een vlotte en toegankelijke stijl lichten ze toe wat coaching precies inhoudt, waarom de nood aan coaching is toegenomen en waartoe coaching concreet kan bijdragen. Ook de misverstanden omtrent coaching ruimen ze uit de weg.
Tevens focust het boek op de competenties en kwaliteiten waar een degelijke coach aan moet voldoen. De persoonlijke ervaringen die coauteur Georges Anthoon in dit boek met de lezer deelt, zijn op dat vlak zeer verhelderend. Dit boek maakt duidelijk dat coaching veel meer is dan een luxeservice, maar een essentieel element in de businesswereld van morgen.

over : 

Marleen Boen is een van de pioniers van het professionele coachen in België. Ze is medeoprichter van The Coaching Square, het eerste drietalige coachingsbedrijf in België dat door de International Coaching Federation (ICF) erkend werd voor haar certificatieprogramma ROOT-GROW. Marleen begeleidt kmo's, mkb’s en multinationals bij het implementeren van een coaching- en feedbackcultuur.

Leen Lambrechts en Marleen Boens hebben samen meer dan 40 jaar ervaring in coaching en ondernemen. Je kunt hen gerust pioniers van het professionele coachen in België noemen. In 2005 richtten zij samen The Coaching Square op, het eerste drietalige coachingsbedrijf in België dat door de International Coaching Federation (icf) erkend werd voor haar certificatieprogramma root-grow. In het bedrijfsleven begeleiden ze kmo’s en multinationals bij het implementeren van een coaching- en feedbackcultuur in al zijn facetten.

Pioneers of executive coaching in Belgium, Leen Lambrechts and Marleen Boen have between them more than 40 years of business coaching experience. In 2005, they founded The Coaching Square, the first trilingual coaching company in Belgium, accredited by the International Coaching Federation (ICF) for their ROOT and GROW training programmes. As coaches, they accompany SMEs and multinationals in the implementation of all aspects of a coaching and feedback culture.

Georges Anthoon heeft in zijn rijk gevulde carrière hr director-functies opgenomen bij Shell, Coopers & Lybrand, aib-Vinçotte, Belgacom en axa. Sinds 2011 is hij extern bestuurder van vennootschappen, senior associate bij Management Centre Europe, HR consultant, en executive mentor en professional certified coach bij The Coaching Square.

Georges Anthoon has had a rich career as HR director in companies such as Shell, Coopers & Lybrand, AIB-Vinçotte, Belgacom and AXA. Since 2011, he has been working as an external corporate manager, a senior associate at the Management Centre Europe (MCE), and executive mentor and professional certified coach at The Coaching Square. He is the author of the bestseller Talent in Action (Dutch Management Book of the Year 2007).

Technische info

EAN
9789401405614
Beschikbaar: Tijdelijk uit voorraad
Formaat: 15cm x 21cm
Verschijningsdatum: 11/12/2012
Afwerking: Paperback met flappen
Druk: 4
Aantal pagina's: 168
NUR Omschrijving: Leidinggeven, coachen
Uitgever: LannooCampus