Ik was 10 in 2015

Kinderen vandaag opvoeden voor de toekomst
Het grote opvoedingsboek voor de professional vandaag
Over het boek

WAAR ZULLEN JE KINDEREN LATER WONEN?
ZAL ER NOG WERK ZIJN VOOR HEN?
ZAL JE KIND OOIT EEN PARTNER VINDEN?
ZAL HET EIGENLIJK WEL GELUKKIG ZIJN?

Vroeger ging het zo: mensen kregen kinderen, voedden hen op zoals dat bij henzelf was gebeurd, en konden erop rekenen dat die kinderen het beter zouden hebben dan zij. Die gedachte is vandaag niet meer zo vanzelfsprekend. Onze jobs zullen overgenomen worden door robots. Er is steeds minder plaats om te leven. Vluchtelingenstromen en oorlogen zijn dagelijkse kost. Moeten we onze verwachtingen dan bijstellen?

Ik was 10 in 2015 beschrijft tendensen die een invloed zullen hebben op de levens van kinderen en jongeren. Daarbij doet het niet aan glazenbolvoorspellingen, maar toont het aan waar we staan en waar het met de wereld nu echt naartoe gaat. Dit boek formuleert een duidelijk en optimistisch antwoord op de vragen van ongeruste ouders, opvoeders en leraren.

Pedro de Bruyckere (Arteveldehogeschool/Universiteit Leiden) is als onderwijs-mythbuster wereldwijd bekend dankzij zijn in meerdere talen vertaalde boeken.

over : 

Bert Smits is sociaal pedagoog en maatschappelijk ondernemer. Hij is gedelegeerd bestuurder van Schoolmakers en voorzitter van het Mysterie van Onderwijs. Hij is door het Global Forum for Education and Learning (GFEL) gekozen als een van de Top 100 Leaders in Education.

www.bertsmits.be

Technische info

EAN
9789082033786
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 15cm x 21cm
Verschijningsdatum: 29/09/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 244
NUR Omschrijving: Onderwijs algemeen, 766
Uitgever: LannooCampus