Hoe word ik Einstein of Da Vinci?

Een inleiding tot wetenschappen vandaag voor de homo universalis van morgen
Een meeslepende zoektocht door de wereld die ons omringt
Over het boek

Wetenschappers verschijnen bijna dagelijks in het nieuws met een belangrijke ontdekking. Terwijl de ene onderzoeker zegt dat hij een geneesmiddel heeft gevonden dat een dodelijke ziekte uit de wereld moet helpen, verklaart de andere dat hij met een op afstand bestuurd ruimteschip een robot op Mars heeft gedropt.

Hoe meer de kennis van wetenschappers toeneemt, hoe minder je zelf het overzicht bewaart. Het onderzoek met stamcellen vind je weliswaar interessant, maar je weet niet welk effect dit precies heeft op je dagelijkse leven. Tegelijk begrijp je niet hoe een architect door het ontwerpen van een stadsproject de ongelijkheid uit de samenleving probeert weg te werken.

Dankzij Hoe word ik Einstein of Da Vinci? zijn de grote vragen uit de wetenschap straks voor iedereen te begrijpen. Op begrijpelijke en verhelderende toon kaarten meer dan vijftig bevlogen docenten van de KU Leuven in dit boek tal van kwesties aan: van de mysterieuze uitdijing van het heelal, over de determinatie door het brein en de genen tot het creëren van leven op basis van erfelijk materiaal. Als je echt homo universalis wilt worden, is dit boek het ideale begin!

over : 

Metaforum is een interdisciplinaire denktank van de KU Leuven. Het is een structuur waarin werkgroepen samen kunnen denken over belangrijke maatschappelijke kwesties.

Technische info

EAN
9789401426329
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 18cm x 25cm
Verschijningsdatum: 05/05/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 3
Aantal pagina's: 584
Uitgever: LannooCampus