Het orkest

Van het radio-orkest tot Brussels Philharmonic in Flagey
Unieke blik achter de schermen van Flagey
Over het boek

Van bij de start in 1930 was cultuurschepping een kerntaak van de Belgische Omroep. Behalve eigen televisiereeksen bracht het N.I.R. ook eigen concerten en muziekproducties. Daartoe riep ze meerdere orkesten in het leven, waarvan het Groot Orkest van het NIR en het BRTN Filharmonisch Orkest de paradepaardjes waren.
Deze orkesten verwierven zeer snel een internationale hoogstaande reputatie. Zo kregen ze kans om nauw samen te werken met de grote componisten van hun tijd en huisden ze in een orkestzaal met wereldfaam: de legendarische 'Studio 4' in Flagey. De Belgische openbare omroep werd zo de grootste producent van Vlaamse muziek.
Via interviews met musici, dirigenten, omroepmedewerkers maar ook aan de hand van nooit eerder uitgegeven archiefmateriaal krijgt iedere muziekliefhebber een  totaalbeeld van de rijke historiek van de radio-orkesten, van bij de start tot het vertrek van het VRT Filharmonisch Orkest uit de Omroep en de metamorfose van het orkest tot het huidige Brussels Philharmonic.

Kristin Van den Buys is docent, onderzoekscoördinator en coördinator van de muziek- en cultuurwetenschappen aan het koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze is verbonden aan CEMESO, Centre for the studies on media and culture (VUB) en is voorzitter van het Studiecentrum voor Vlaamse muziek.

over : 

Katia Segers doceert communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

Technische info

EAN
9789401407939
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 21cm x 26cm
Verschijningsdatum: 12/03/2013
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 276
NUR Omschrijving: Muziekgeschiedenis, Radio
Uitgever: Uitgeverij Lannoo