Het nieuwe non-profit management in theorie en praktijk

Met medewerking van Sebastian Desmidt, Marleen Easton, Bram Verschuere en Joris Voets
Het boek dat komaf maakt met het zachte imago van non-profit
Over het boek

De non-profitsector professionaliseert zienderogen. Meer zelfs, non-profitmanagement blijkt niet langer het kneusje van de managementklas, maar is vandaag 'booming business'. Een discipline die tot volle wasdom is gekomen en de competitie met de profitsector gerust aan kan. Maar waar liggen dan precies de verschillen tussen profit- en non-profitmanagement?

Aan de hand van negen gesprekken met evenveel 'captains of non-profit industry' geeft auteur Tom Bosman een beeld van waar non-profitmanagement vandaag staat. Daarbij geven die topmanagers hun visie op leiderschap, management en hoe hun organisatie evolueerde.

Dit praktijkboek werd ook voorzien van een academische onderbouw. Zo dient dit boek als een bron van inspiratie voor studenten, jong afgestudeerden met ambitie en medewerkers binnen non-profit. Evengoed kunnen ervaren non-profitmanagers die willen bijleren van andere succesverhalen en ervaringen er gebruik van maken. Tot slot wordt ook de profitmanager die over het muurtje wil kijken ongetwijfeld geïnspireerd door de concrete voorbeelden van aanpak.

Aan Het nieuwe non-profitmanagement werkten mee: Inge Vervotte (vzw Emmaüs), Fons Leroy (VDAB), Piet Vanthemsche (Boerenbond), Bogdan Vanden Berghe (11.11.11), Kristl Strubbe (Herita), Peter Leyman (Beschutte Werkplaats Ryhove Gent), Philippe Vandekerckhove (Rode Kruis Vlaanderen), Bert Hoogewijs (HoGent) en Pierre Breyne (Dienstencentrum GID(t)S).

Academische experts van dienst, zijn prof. dr. Sebastian Desmidt, prof. dr. Marleen Easton, prof. dr. Bram Verschuere en prof. dr. Joris Voets (UGent).

over : 

Tom Bosman is als Directeur Marketing, Communicatie en Gezondheidsbevordering lid van het directiecomité van Bond Moyson Oost-Vlaanderen, Socialistische Mutualiteit.

Technische info

EAN
9789401421546
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 13/11/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 168
NUR Omschrijving: Management algemeen
Uitgever: LannooCampus