Handboek geboortezorg bij verschillende culturen

Dit boek biedt onmisbare handvatten voor de zorg rondom de geboorte- en kraamtijd bij verschillende culturen
Over het boek

In onze multi-etnische samenleving komt de verloskundige zorgverlener regelmatig in aanraking met zwangere vrouwen uit andere landen en culturen. Verschillen in leefgewoontes en rituelen rondom de zwangerschap en de kraamperiode, hebben steeds meer invloed op het verloskundig werken. Het bieden van zorg aan deze groep wordt veelal als complex ervaren. Handboek geboortezorg bij verschillende culturen geeft achtergrondinformatie over culturele en religieuze verschillen van de zes meest relevante migrantengroepen in Nederland en helpt de zorgverlener deze vrouwen goed te begeleiden. De theorie wordt ondersteund door zeer veel uitgebreide praktijkverhalen.

Fadua el Bouazzaoui is oprichter van de Stichting Voorlichters Gezondheid. Samen met het team Voorlichters Perinatale Gezondheid zet zij zich door het geven van cursussen en trainingen in voor het doorbreken van taboes en veronderstellingen over de perinatale gezondheid.

Ingrid A. Peters werkt bij het Erasmus MC, Rotterdam. Ze combineert een coördinerende stafadviseursfunctie bij de Stichting Prenatale Screening Zuidwest Nederland met en promotietraject gericht op diversiteit binnen de geboortezorg.

Technische info

EAN
9789401436052
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 18cm x 25cm
Verschijningsdatum: 12/09/2017
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 240
Uitgever: LannooCampus