Handboek EMDR kinderen & jongeren

Relevante onderzoeksdata en praktische tips
Over het boek

Handboek EMDR bij kinderen en jongeren is het eerste Nederlandstalige boek dat zich richt op de behandeling van kinderen en jongeren met EMDR. Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een succesvolle behandeling voor de verwerking van emotioneel belastende herinneringen aan traumatische of stressvolle ervaringen. In dit handboek schrijven meer dan dertig specialisten in hun vakgebied over de nieuwste inzichten met betrekking tot de toepassing van EMDR bij kinderen en jongeren. Naast een beschrijving van de achtergronden, wetenschappelijk onderzoek en uitvoering van deze behandelmethode is er aandacht voor de toepassing bij specifieke psychopathologie, verschillende doelgroepen en settingen. Daarbij wordt door de vele gevalsbeschrijvingen de klinische praktijk helder geïllustreerd.

over : 

Drs. Renée Beer is klinisch psycholoog, cognitief gedragstherapeut en door EMDR Europe gecertificeerd trainer EMDR bij kinderen en adolescenten. Zij is supervisor voor de Vereniging EMDR Nederland (VEN) en de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapie (VGCt).

Drs. Carlijn de Roos is klinisch psycholoog, psychotherapeut en door EMDR Europe gecertificeerd trainer EMDR bij kinderen en adolescenten. Zij is supervisor voor de Vereniging EMDR Nederland (VEN) en de Vereniging voor Kinder- en Jeugd Psychotherapie (VKJP) en voorzitter van de VEN.

Technische info

EAN
9789401414906
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 19cm x 25cm
Verschijningsdatum: 13/06/2017
Afwerking: Hardcover
Druk: 4
Aantal pagina's: 528
NUR Omschrijving: Psychologie algemeen
Uitgever: LannooCampus