Handboek ADHD en comorbide stoornissen

Negen topdeskundigen over ADHD en andere stoornissen
Over het boek

Nieuw onderzoek laat zien dat ADHD vaak samen gaat met andere stoornissen. Dit maakt het stellen van de diagnose ADHD veel moeilijker en vraagt om een andere aanpak in de behandeling.

In dit boek bespreken negen topdeskundigen, van verschillende Nederlandse universiteiten en GGZ-centra, welke comorbide stoornissen voorkomen bij ADHD. De laatste kennis uit de wetenschap komt voor het voetlicht en welke gevolgen dit heeft voor diagnostiek en behandeling.

Aan de orde komen: leerstoornissen, autismespectrumstoornissen (ASS), gedragsstoornissen (ODD, CD), ticstoornissen, genetische stoornissen, motorische stoornissen (DCD) en verslaving.

Prof. dr. Jan K. Buitelaar is hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie aan het Universitair Medisch Centrum St-Radboud Nijmegen en hoofd van Karakter, expertisecentrum voor complexe kinder- en jeugdpsychiatrie. Ook is hij voorzitter van het Landelijk Kenniscentrum KJP.

Drs. Constance Dolman was jarenlang kinder- en jeugdpsychiater bij onder meer Uva-Virenze, Academisch Behandelcentrum voor Ouder en Kind en bij Stichting De Praktijk. Daarnaast is zij auteur en redactielid van de reeks Kinderpsychologie in Praktijk.

Technische info

EAN
9789401421171
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 18cm x 25cm
Verschijningsdatum: 02/11/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 160
Uitgever: LannooCampus