Groot worden

De ontwikkeling van baby tot adolescent
Volledig nieuwe editie van deze klassieker
Hiernaast kunt u, na registratie als docent, gratis enkele bestanden downloaden.
Opgedeeld in ontwikkelingsgebieden, om iedere fase in al zijn aspecten te omvatten: lichamelijk, motorisch, sociaal-emotioneel, persoonlijkheid in al zijn aspecten
Theoretische modellen en wetenschappelijke inzichten worden eenvoudig beschreven
Grote figuren in de ontwikkelingspsychologie krijgen verdiende aandacht (bv. Piaget, Freud, Erikson, Bowlby, Kohlberg)
Over het boek

Groot worden introduceert (toekomstige) leerkrachten, opvoeders en ouders in het proces van 'groot worden' of de ontwikkeling van het kind. Eerst wordt stilgestaan bij enkele inleidende begrippen. De auteurs onderzoeken het belang van de ontwikkeling van het kind voor de onderwijs- en opvoedingspraktijk en bekijken hoe er met deze ontwikkeling kan worden omgegaan. Vervolgens worden de verschillende opeenvolgende ontwikkelingsfasen overlopen: de ongeboren baby en de geboorte, de pasgeborene, de baby, de peuter, de kleuter, het lagereschoolkind en de adolescent. Telkens bespreken de auteurs systematisch volgende ontwikkelingsgebieden: de lichamelijke en motorische ontwikkeling, de perceptuele ontwikkeling en die van het tekenen, de seksuele en de sociaal-emotionele ontwikkeling, de cognitieve en de taalontwikkeling, de schoolse ontwikkeling, de spelontwikkeling, de morele en de persoonlijkheidsontwikkeling. Zo worden op een logische, begrijpbare en vooral herkenbare manier, de grote ontwikkelingsstappen van het kind inzichtelijk gemaakt. Authentieke voorbeelden uit échte onderwijssituaties en uit de reële opvoedingspraktijk, maken dit boek mede tot een onmisbare handleiding voor iedereen die met kinderen samenleeft en -werkt: (toekomstige) leerkrachten, opvoeders (in de kinderopvang, de jeugdbeweging, ...), verzorgers (in de verpleegkunde, kinesitherapie, logopedie) en (groot)ouders.


De werkboeken (deel 1 en 2) en correctiesleutels zijn beschikbaar voor docenten die het handboek als cursusmateriaal gebruiken. U kunt deze terugvinden op www.lannoocampus.be.

Prof. dr. Katrien Struyven is onderwijskundig pedagoog en als universitair docent verbonden aan de Vakgroep Educatiewetenschappen (Vrije Universiteit Brussel).

Dr. Marlies Baeten is onderwijskundig pedagoog en als onderzoeker verbonden aan het Instituut voor Onderwijs- en Informatiewetenschappen (Universiteit Antwerpen).

over : 

Prof. dr. Eva Kyndt is als docent verbonden aan het Centrum voor Professionele Opleiding en Ontwikkeling, en Levenslang Leren (KU Leuven).

Dr. Eline Sierens is onderwijskundig pedagoog en directeur van het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut te Brugge.

Registreer als docent om toegang te krijgen tot deze downloads.

Technische info

EAN
9789020983579
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 24/09/2009
Afwerking: Paperback
Druk: 17
Aantal pagina's: 320
Uitgever: LannooCampus