Goed eten

Onze voeding in vraag
Een antwoord op de meest gestelde voedingsvragen in de praktijk
Over het boek
Kom je aan van aardappelen? Hoeveel cholesterol bevatten eieren? Zijn lightproducten goed of slecht? Is aspartaam kankerverwekkend? Beschermt knoflook tegen chronische ziekten? Hoe gezond is koffie? En zijn biologische voedingsmiddelen echt zoveel gezonder? Voeding is geen exacte wetenschap en in de massa aan voedingsinformatie is het steeds moeilijker te bepalen wat goed is en wat niet. Bovendien sturen marketingafdelingen van voedingsbedrijven vaak boodschappen de wereld in die helemaal niet of slechts gedeeltelijk wetenschappelijk correct zijn. Dat maakt het voor de consument allemaal nog complexer. Wat moet ik nu nog eten? Wie mag ik nog geloven? Word ik elke dag langzaam maar zeker vergiftigd? In Goed eten krijg je een duidelijk antwoord op de meest essentiële voedingsvragen. Het is verplichte lectuur voor iedereen die zich afvraagt of gezond eten überhaupt nog mogelijk is en die inziet dat kennis en wetenschap hand in hand moeten gaan om gezond te consumeren.
Patrick Mullie is doctor in de Biomedische Wetenschappen aan de K.U.Leuven. Hij is als onderzoeker verbonden aan de Katholieke Hogeschool Leuven en aan het Militair Hospitaal Brussel. Hij is eveneens senior postdoctoral researcher aan het International Prevention Research Institute in Lyon (Frankrijk).

Technische info

EAN
9789401401005
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 26/06/2012
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 136
Uitgever: LannooCampus