God in India

Diversiteit en devotie in de Indische religies
India is meer dan hindoeïsme en boeddhisme alleen
Over het boek

India staat bij velen bekend als het land van spiritualiteit en religiositeit. Toch komen Indische religies vaak vreemd over op westerlingen. Vaak wordt zelfs de vraag gesteld of Westerlingen wel in staat zijn om de Indische religies te bevatten. Dit boek toont aan dat heel wat beelden die in het Westen over de Indische religies leven, gebaseerd zijn op historisch gegroeide stereotiepen.
God in India biedt een nieuwe kijk op het hindoeïsme, sikhisme, boeddhisme en jainisme door dieper in te gaan op twee aspecten die een centrale rol spelen in die religies: diversiteit en devotie. Bijgevolg is het boek meer dan een zuivere opsomming van wat hindoes, sikhs, boeddhisten en jains geloven en praktiseren.
Het boek bevat de achtergrond en de verhalen die nodig zijn om de Indische religies te kunnen bevatten, en stelt de lezer tevens in staat om Westerse voorstellingen van die religies kritisch te bevragen. Net dat maakt God in India een onmisbaar boek voor iedereen die op een kritische en diepgaande manier wil kennismaken met Indische religies.

over : 
Joris Gielen is postdoctoraal onderzoeker van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) en verbonden aan de faculteit theologie en religiewetenschappen (KU Leuven). Hij verbleef verschillende jaren in India voor studie en onderzoek. In zijn onderzoek focust hij momenteel op de rol van religie in de palliatieve zorg in India.

Technische info

EAN
9789401405720
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 26/02/2013
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 224
Uitgever: LannooCampus