Gekkenwerk

Kleine ondeugden voor leraren
Leraars zijn ook maar mensen
Over het boek

Onze samenleving heeft ontzettend hoge verwachtingen van leraren. We eisen dat ze in elke situatie een antwoord klaar hebben, we vragen hen altijd geduldig te reageren en we willen dat ze zich steeds evenwichtig en voorbeeldig gedragen. Hoeft het te verwonderen dat burn-out in het onderwijs piekt?

De nieuwe editie van GEKKENWERK rekent af met de mythe van de Voorbeeldige Leraar. De leraar is ook maar een mens. Gelukkig maar. Want iemand laten openbloeien, kun je als leraar alleen door je eigen fragiliteit en feilbaarheid te (h)erkennen en er oordeelkundig mee om te gaan.

Slaag je erin om met de ondeugden antipathie, wankelmoedigheid, middelmatigheid, hypocrisie, frustratie en opstandigheid om te springen, dan word je ongetwijfeld een gelukkiger en beter leraar.

Linus Vanlaere is als zorgethicus verbonden aan VIVES Gezondheidszorg en is vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan de KU Leuven.

Roger Burggraeve is ethicus, bijbelfilosoof en Levinas-onderzoeker aan de KU Leuven.

Nathalie Janssens de Bisthoven is coach en psychotherapeut, voormalig leraar en oprichter van Ignited, een organisatie die het welbevinden en leiderschap in het Belgische onderwijs wil versterken.

Technische info

EAN
9789401438001
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 21cm
Verschijningsdatum: 05/09/2017
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 160
Uitgever: LannooCampus