Flexibel lesgeven

Leidraad voor het inzetten en ontwikkelen van lerarencompetenties in het lager onderwijs
Over het boek

Het lager onderwijs kent momenteel twee cruciale uitdagingen: de toenemende diversiteit binnen de leerlingenpopulatie en de overgang tussen het lager en secundair onderwijs.

Flexibel lesgeven toont dat het antwoord op die uitdagingen gevonden kan worden in een personeelsbeleid waarin competenties van leraren gericht ingezet en ontwikkeld worden. Daarvoor beschrijft dit boek acht praktijkvoorbeelden, waarin gefocust wordt op de vakkennis van leraren, verhoogde vormen van samenwerking of variaties in taakinvulling.

Bovendien brengt het boek die aspecten in verband met de ervaringen van leerlingen, leraren en directieleden. Zo biedt het boek belangrijke krachtlijnen om de competenties van leraren te blijven ontplooien.

over : 
Geen biografie beschikbaar.
Geen biografie beschikbaar.
Geen biografie beschikbaar.

Ellen Vandervieren is wiskundige met een PhD in statistiek. Ze is docent statistiek en kansrekening aan de Faculteit Sociale Wetenschappen en de Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de vakdidactieken wiskunde en informatica binnen de Specifieke Lerarenopleiding aan de Antwerp School of Education van de Universiteit Antwerpen.

Jordi Casteleyn is lesgever aan de Universiteit Gent (vakgroep Onderwijskunde) en Arteveldehogeschool Gent (opleiding Bedrijfsmanagement). Hij specialiseert zich in communicatievaardigheden, en visuele communicatie in het bijzonder.

over : 
Geen biografie beschikbaar.

Technische info

EAN
9789401444439
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 23/05/2017
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 200
Uitgever: LannooCampus