Essentiële luistervaardigheden voor docenten

Goed luisteren is een vak apart
Over het boek

Deze toegankelijke gids helpt docenten effectief te leren luisteren naar leerlingen, ouders en collega's die hulp behoeven en geeft antwoord op vragen zoals: 'Wat moet ik doen als ik niet weet wat te zeggen?', 'Wat als ik eigenlijk geen tijd heb?' en 'Hoe ga ik om met vertrouwelijkheid?'

Hoe kun je aandachtig luisteren terwijl je eigenlijk al te laat bent voor een vergadering? Hoe reageer je op een meisje dat zo boos is dat ze iemand dreigt te slaan? Of op een jongen die zijn studie wil opgeven? Hoe luister je niet alleen naar leerlingen maar ook naar ouders en collega's?

Wat je rol op school ook is, luisteren zal altijd een van je kerntaken zijn. Je school zal op zijn minst gedeeltelijk worden beoordeeld op de kwaliteit van de dagelijkse omgang met elkaar. Die kwaliteit is onder meer afhankelijk van de mate waarin mensen in staat zijn goed naar elkaar te luisteren. In dit boek komen ook moeilijke onderwerpen als pesten, relatieproblemen, depressie en zelfmutilatie aan bod.

Vanuit zijn jarenlange, zeer diverse werkervaring geeft Nick Luxmoore praktische, realistische antwoorden, adviezen en richtlijnen. Dit boek biedt essentiële leesstof voor zowel docenten als anderen die met jongeren werken.

Nick Luxmoore is schooladviseur, trainer, docent, jongerenwerker en psychodramatherapeut. Hij heeft meer dan 35 jaar ervaring in het werken met jonge mensen en hun begeleiders en heeft hierover al diverse boeken geschreven.

Technische info

EAN
9789401426107
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 16cm x 22cm
Verschijningsdatum: 12/05/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 104
NUR Omschrijving: Onderwijs algemeen
Uitgever: LannooCampus