Elk kind is een held

Sterk model om jongeren hun eigen kracht te leren vinden
Over het boek

De organisatie Habbekrats neemt het op voor alle kinderen die niet over basisrechten beschikken of daarin door de samenleving tekort worden gedaan. Met een uniek model geeft de vzw jongeren de kansen die ze van hun omgeving niet krijgen.

Elk kind is een held doet dat model uit de doeken. Respect, authenticiteit, juist luisteren en het onvoorwaardelijk aanvaarden van elke jongere zijn daarbij basiswaarden. Door de nadruk te leggen op gelijkheid, solidariteit en rechtvaardigheid, op warmte en het belang van de waarheid, streeft Habbekrats samen met de jongeren naar een positieve aanpak van problemen.

Met echte verhalen van 'kansenjongeren' schetst dit boek het ontstaan en de werking van Habbekrats. Soms triest, soms intens gelukkig, maar altijd met jongeren in de hoofdrol.

'Chris Van Lysebetten erkent jongeren voor wie ze zijn. We moeten hen fundamenteel graag zien, met hen op de bodem van hun problemen gaan zitten om tot de juiste oplossing te komen. Dat zijn de ingrediënten voor het bijzondere werk van Habbekrats. De verhalen van jongeren zijn levenslessen voor iedereen.'
Peter Adriaenssens, kinder- en jeugdpsychiater

'Chris is er een uit de duizend, die vanuit de goedheid van z'n hart zorgt voor de opvang, de prettige tijden en het zelfrespect van vele jongeren. Z'n werk is van een onschatbare waarde.'
Herman Brusselmans, schrijver

Chris Van Lysebetten maakt van de opvoeding van jongeren zijn levenswerk. Van Lysebetten is chemicus van opleiding, maar werd diep geraakt door het onrecht dat één kind in zijn omgeving werd aangedaan. Daarop stortte hij zich op de jeugdhulpverlening. In 1991 richtte hij de jongerenorganisatie Habbekrats op. Hiervoor werd Chris Van Lysebetten in 1995 laureaat van The Outstanding Young Person Belgium Award en in 1996 laureaat van The Outstanding Young Persons of the World Award. In 1999 ontving Van Lysebetten de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap en in 2013 de opvoedingsprijs Filson Steers Mariman van de Koning Boudewijnstichting. Sinds 2006 geniet Habbekrats de Hoge Bescherming van Hare Majesteit De Koningin.

Technische info

EAN
9789401428880
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 18cm x 24cm
Verschijningsdatum: 24/05/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 240
NUR Omschrijving: Welzijnswerk, 766
Uitgever: LannooCampus