Een thuis voor meer dan een dag

Mythes, feiten en verhalen over thuisloosheid
Meer dan 10 000 mensen zijn dakloos in Vlaanderen
Over het boek

Wat zijn de nieuwe oorzaken van thuisloosheid?
Waar falen de maatregelen om thuisloosheid te bestrijden?
Welke alternatieve modellen en projecten zijn er?


In Vlaanderen zijn er vandaag meer dan tienduizend dak- en thuislozen. Toch is thuisloosheid nog steeds moeilijk te vatten. Omdat de problematiek vaak en onterecht wordt aanzien als een beschamende ziekte van mensen die zichzelf niet kunnen helpen, dringt de realiteit ervan niet door tot de brede lagen van de samenleving. Op een beter begrip of beleidsverbeteringen blijft het dan ook wachten.

Een thuis voor meer dan een dag brengt de huidige situatie van dak- en thuisloosheid in kaart. Vanuit persoonlijke verhalen, feiten en beschouwingen onderzoekt het boek de meest hardnekkige mythes. De auteurs kijken daarbij naar het verleden en tegelijkertijd zoeken ze naar verklaringen voor het fenomeen: foute beleidskeuzes, de globalisering, de wooncrisis... Met een blik op de toekomst formuleren ze kritische aanbevelingen voor een betere aanpak.

In Een thuis voor meer dan een dag staan de ervaringen van experts, begeleiders en thuislozen centraal. Ze reiken elk vanuit hun invalshoek oplossingen aan, die helpen om de mythes te ontkrachten en dak- en thuisloosheid te bannen.

Danny Lescrauwaet is stafmedewerker thuislozenzorg op het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk. Danny is ook actief in het bestuur van FEANTSA, de Europese koepel voor thuislozenzorg.

over : 

Bob Cools is directeur van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg De Pont en docent geestelijke gezondheidszorg aan Odisee in Brussel. Daarnaast is hij voorzitter van Het Werk der Daklozen en bestuurder van het Centrum voor Algemeen Welzijn Antwerpen.

Technische info

EAN
9789401421553
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 16/12/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 342
NUR Omschrijving: Welzijnswerk
Uitgever: LannooCampus