Doodgewoon

Kinderen begeleiden bij rouw
Rouw en dood bespreekbaar voor kinderen
Over het boek

Hoe gaan kinderen om met afscheid en verdriet?
Hoe praten we met hen over een overlijden?
Hoe help je kinderen in hun rouwproces?

Voor het eerst moeten omgaan met de dood van familieleden of vrienden is een bepalende ervaring in het opgroeien van een kind. Bovendien is het vaak erg moeilijk voor leerkrachten, hulpverleners en ouders om te weten wat er juist omgaat in het hoofd van een rouwend kind.

DoodGewoon biedt waardevolle inzichten om kinderen te begeleiden bij het rouwproces, zowel voor de professional als voor ouders. Vanaf het moment van overlijden tot en met het eerste jaar na het verlies gaat het boek in op manieren om kinderen te betrekken bij speciale momenten. Dat gebeurt via een handige tijdslijn, waarbij elk betekenisvol moment in het jaar een kans biedt om het rouwproces te initiëren.

DoodGewoon besteedt speciale aandacht voor de opvang op de school zelf. Aan de hand van tekeningen, creatieve opdrachten, visualisatie en verhaaltjes toont het boek hoe de spontane verwerking van kinderen er ondersteund kan worden.


 

Video: VTM Nieuws - DoodGewoon: boek over rouwen als kind (19/09/2015)

Video: TVL - Te weinig aandacht voor rouwverwerking bij kinderen (18/09/2015)

 

over : 

Lies Scaut is maatschappelijk werkster en psychotherapeute in De Weg Wijzer - Centrum voor Psychotherapie. Ze specialiseerde zich in de verwerking van chronische en complexe traumatiserende ervaringen, verlieservaringen en dissociatieve stoornissen.

Technische info

EAN
9789401426534
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 18cm x 24cm
Verschijningsdatum: 22/09/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 3
Aantal pagina's: 200
NUR Omschrijving: Geestelijke gezondheidszorg
Uitgever: LannooCampus