Dit is dyslexie

Achtergrond en aanpak
Een compleet, zeer leesbaar handboek over dyslexie
Over het boek

In Dit is Dyslexie geeft dyslexie-expert prof. dr. Aryan van der Leij op een toegankelijke manier inzicht in de achtergrond, diagnostiek en aanpak van dyslexie, zowel op school als thuis. In dit complete handboek komen alle aspecten van dyslexie aan de orde: van de oorzaken, het brein en diagnostiek tot een compleet overzicht van (digitale) methoden van aanpak met concrete voorbeelden.
Speciale aandacht is er in het boek voor vroege signalering van dyslexie, omdat bij vroegtijdig ingrijpen leesproblemen vaak kunnen worden voorkomen. Van der Leij laat zien hoe dit kan worden aangepakt, welke geschikte interventies er zijn en hoe lang de ondersteuning moet worden volgehouden om een blijvend positief effect te hebben.

Ook komt aan de orde wat de werkzame factoren zijn in dyslexie interventies en hoe in het brede aanbod van methoden het kaf van het koren gescheiden kan worden. Het boek bevat een handig overzicht met links naar online voorbeelden.
Tenslotte geeft de auteur een overzicht van de trends rond dyslexie en aanbevelingen voor de toekomst.
Dit is dyslexie is een onmisbaar boek en waardevol naslagwerk voor iedereen die geïnformeerd wil worden over dyslexie: leerkrachten, (ortho)pedagogen, psychologen, intern begeleiders, remedial-teachers, schooldirecteuren, onderwijskundigen, beleidsmakers, ouders en verzorgers, en uiteraard dyslectici zelf.

Prof. dr. Aryan van der Leij is psycholoog en em. hoogleraar Orthopedagogiek (in het bijzonder leerproblemen) aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is expert in dyslexie en leesproblemen, auteur van verscheidene boeken, het leeshulpprogramma 'Bouw!' en veelgevraagd spreker op congressen.

Technische info

EAN
9789401432566
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 08/03/2016
Afwerking: Paperback met flappen
Druk: 3
Aantal pagina's: 240
NUR Omschrijving: Psychologie algemeen
Uitgever: LannooCampus