Delicate kwesties in familiebedrijven

Herken de valkuilen. Leid je bedrijf naar de toekomst. Over de generaties heen.
Over aardappelboeren en hefbomen
Over het boek

De meerderheid van bedrijven, nationaal en internationaal, is in handen van families. De impact van familiebedrijven op de wereldeconomie is kolossaal, en daarom is het belangrijk dat ze goed bestuurd worden. Maar dat vergt een aangepaste aanpak, want elk familiebedrijf kent zowel struikelblokken als opportuniteiten die niet-familiale bedrijven vreemd zijn.

Vanuit hun jarenlange professionele en academische ervaring met familiebedrijven bundelen de auteurs in Delicate kwesties in familiebedrijven een tweeledige gids.

Enerzijds is het een leesboek dat het verhaal vertelt van aardappelboeren doorheen vijf decennia. Anderzijds is het een werkboek, dat dient als theoretische duiding en aanvulling bij de herkenbare voorbeelden uit het verhaal. Op die manier biedt het boek een onderbouwde handleiding voor een waaier aan delicate kwesties waarmee een familiebedrijf geconfronteerd kan worden.

Delicate kwesties in familiebedrijven leidt bestuurders van familiebedrijven naar een effectieve governance. Aangepast aan de bedrijfscontext van vandaag, met oog voor het belang van familiale waarden.

over : 

Rik Donckels is professor emeritus aan de KU Brussel. Hij was daarnaast onder meer gedelegeerd bestuurder van Cera en is medeoprichter van het Instituut voor het Familiebedrijf.

over : 

Hans Wilmots is CEO van BDO België. BDO is de vijfde grootste audit-, accountants- en adviesorganisatie ter wereld.

Technische info

EAN
9789401435437
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 19cm x 25cm
Verschijningsdatum: 27/09/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 514
Uitgever: LannooCampus