De uitgeputte overheid

Waarom het beleid stokt. Een bundel meningen
Herman Daems over ons uitgeput beleid en hoe het te kantelen
Over het boek

Onze maatschappij is misnoegd. Het populisme groeit. Kan het dat die twee evoluties gevolgen zijn van uitgeputte overheden in België en Europa? Vanuit die stelling vertrekt Herman Daems in dit boek.

Mobiliteit, immigratie en integratie, concurrentievermogen, publieke financiën, klimaatontwikkeling: het zijn stuk voor stuk collectieve problemen die al jaren geen afdoende oplossing krijgen. De overheid is machteloos, zit door gebrekkig beheer bijna zonder middelen en wordt opgejaagd door media en belangengroepen.

Op basis van sterke opiniestukken pleit De uitgeputte overheid voor een inclusief kapitalisme als maatschappelijk systeem, met een kleine daadkrachtige overheid en een convergentie tussen de profit- en non-profitsector. Het boek ontrafelt de paradox van België en legt de diepere oorzaken van de huidige malaise bloot, maar het toont ook dat er hoop is.

over : 

Herman Daems was professor aan de KU Leuven, waar hij momenteel voorzitter van de raad van bestuur is. Hij doceerde aan Harvard Business School en IESE in Barcelona. Sinds 1990 vervulde hij talrijke bestuursmandaten. Vandaag is hij voorzitter van BNP Paribas Fortis.
 

Technische info

EAN
9789401439299
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 22cm
Verschijningsdatum: 16/05/2017
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 128
Uitgever: LannooCampus