De naakte waarheid over zelfsturing

Een handleiding voor managers
Over het boek

Wat is zelfsturing?
Kunnen medewerkers zelfsturend werken?
Wat is de rol van het topmanagement in een zelfsturende organisatie?
Hoe begin je aan de omschakeling en hoelang duurt ze?

Organisaties beseffen vandaag dat het anders moet. Hoe precies? Daar bestaat geen pasklaar antwoord voor.

De naakte waarheid over zelfsturing schetst hoe het veranderingsproces binnen Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen stap voor stap gerealiseerd werd. De wetenschappelijke achtergrond van dit boek zorgt ervoor dat algemeen directeurs, directieleden, hr managers, bestuurders en veranderingsmanagers hun organisatie nu ook zelf kunnen begeleiden in de transformatie naar zelfsturing.

De naakte waarheid over zelfsturing is een handig inspiratieboek, en werpt een diepgaande blik op een organisatie die vooruit blijft kijken.

Dit is een praktijkboek van Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, gebaseerd op het boek Scholen slim organiseren. Anders werken met goesting van Tom Van Acker en Yves Demaertelaere.

Katlyn Colman, algemeen directeur van Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, is master in de economische wetenschappen, optie bedrijfseconomie.

Mia De Caluwé, directeur zorgexpertise en externe samenwerking in Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, is bachelor in de verpleegkunde.

Katalien Dendooven, directeur zorg in Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, is vroedkundige met master medisch-sociale wetenschappen.

Danielle Van Landuyt, directeur personeel en organisatieondersteuning in Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, is master in internationale betrekkingen.

Technische info

EAN
9789401433518
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 24/11/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 266
NUR Omschrijving: Management algemeen
Uitgever: LannooCampus