De kiezer ontcijferd

Over stemgedrag en stemmotivaties
Wat schuilt achter ons stemgedrag?
Over het boek

Vinden de kiezers de juiste partij?
Betekent meer informatie ook meer twijfel?
Hoe kijkt de bevolking naar de
Belgische en Europese democratie?

Bij de recentste verkiezingen stemde meer dan veertig procent van de kiezers anders dan vier jaar eerder. Maar wat betekent die vaststelling? Wat leert ze ons verder over de denkwijze van kiezers, of over de staat van onze politiek?

De kiezer ontcijferd biedt een volledig overzicht van de verschuivingen binnen het Belgische electorale landschap. Daarbij komen alle belangrijke feiten en cijfers aan bod, maar worden ook de achterliggende houding van de kiezers, de communautaire discussie, de opkomstplicht en de voorkeurstem aangekaart.

Van de verschillen tussen Wallonië en Vlaanderen tot het vertrouwen van de kiezer in politiek en democratie: de top van de Belgische politieke wetenschappen schetst in dit boek het meest gedetailleerde beeld van de kiezer dat ooit in ons land verscheen.

Kris Deschouwer (VUB) is hoogleraar in de politieke wetenschappen en internationaal gerenommeerd expert in onderzoek naar verkiezingen en stemgedrag.

Pascal Delwit (ULB) is hoogleraar in de politieke wetenschappen en internationaal gerenommeerd expert in onderzoek naar verkiezingen en stemgedrag.

over : 

Marc Hooghe (KU Leuven) is hoogleraar in de politieke wetenschappen en internationaal gerenommeerd expert in onderzoek naar verkiezingen en stemgedrag.

Pierre Baudewyns (UCL) is hoogleraar in de politieke wetenschappen en internationaal gerenommeerd expert in onderzoek naar verkiezingen en stemgedrag.

Stefaan Walgrave (UA) is hoogleraar in de politieke wetenschappen en internationaal gerenommeerd expert in onderzoek naar verkiezingen en stemgedrag.

Technische info

EAN
9789401426497
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 19/05/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 312
NUR Omschrijving: Politicologie
Uitgever: LannooCampus