De jeugd is tegenwoordig

Sociaal - eenzaam - lui - cool - braaf - slim - rebels
Sociaal of eenzaam? Rebels of braaf? Ontdek hoe de jeugd echt is.
Over het boek

Feit. De nieuwe jongeren zijn anders. Maar zijn ze slimmer en sneller? Of zijn ze liever lui dan moe? Zijn ze traditioneler of net weer niet? De jeugd is tegenwoordig geeft je een herkenbaar en correct beeld van de jongeren van nu. In hun toegankelijke en spitse stijl, onderzoeken jongerenexperts Pedro De Bruyckere en Bert Smits de meest hardnekkige mythes over jongeren om ze nadien te nuanceren of zelfs radicaal ontmaskeren. Bovendien kom je te weten hoe je het best omgaat met jongeren thuis, in de klas en op het werk. Kortom, een inspirerend boek voor iedereen die wil kennismaken met de nieuwe generatie jongeren.

Pedro De Bruyckere is pedagoog en docent aan de Arteveldehogeschool in Gent. Daarnaast is hij postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Leiden. Hij schreef verscheidene internationaal gekende boeken waarin hij de meest hardnekkige mythes over onderwijs en opvoeding ontkracht. Zijn onderzoek werd onder meer gepubliceerd in The American Educator.

over : 

Bert Smits is sociaal pedagoog en maatschappelijk ondernemer. Hij is gedelegeerd bestuurder van Schoolmakers en voorzitter van het Mysterie van Onderwijs. Hij is door het Global Forum for Education and Learning (GFEL) gekozen als een van de Top 100 Leaders in Education.

www.bertsmits.be

Technische info

EAN
9789081516358
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 28/09/2011
Afwerking: Paperback
Druk: 5
Aantal pagina's: 192
Uitgever: LannooCampus