De eerste 100 weken na je scheiding

Openhartig, aangrijpend & herkenbaar: 21 vrouwen vertellen
21 verhalen over (echt)scheiding
Met een voorwoord van Heleen van Royen
Over het boek

In dit boek vertellen eenentwintig vrouwen openhartig over hun scheiding. Stuk voor stuk emotionele en herkenbare verhalen over angsten, zorgen, schuldgevoelens en rouw: kortom, over de ingrijpende weg van vrouw naar ex-vrouw. Over hoe het heeft kunnen gebeuren. Maar ook over het opkrabbelen, het vallen en opstaan, de bevrijding en het hervinden van een balans in dat nieuwe leven.

'Mensen scheiden tegenwoordig veel te makkelijk ...' het wordt vaak gezegd. De werkelijkheid is anders. Want een scheiding - zelfs als die helemaal goed verloopt is altijd heel ingrijpend en gaat gepaard met diepe emoties. Vrouwen die dit hebben meegemaakt zullen in dit boek veel (h)erkenning vinden. Met praktische tips en adviezen van een mediator.

"Ik heb de verhalen van de vrouwen verslonden. Scheiden doet altijd pijn. Verhalen van anderen die in hetzelfde schuitje hebben gezeten, kunnen je troosten. Deze eenentwintig vrouwen hebben mij getroost. Ik ben niet alleen. Je bent nooit alleen." - Heleen van Royen, gescheiden sinds 2013

Een onmisbaar boek voor alle vrouwen die denken aan scheiden, er middenin zitten of terugkijken op die ingrijpende periode.

Yolande de Best is familie-mediator, pedagoog en journalist. Jarenlang was ze onder meer hoofdredacteur van Ouders van Nu en Groter Groeien. Ze heeft een succesvolle praktijk voor mediation. Ze heeft zelf twee stief-kleinzoons van 10 en 14 jaar. Eerder schreef ze voor deze uitgeverij al diverse succesvolle boeken over scheiden.

Technische info

EAN
9789401414807
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 16cm x 22cm
Verschijningsdatum: 18/03/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 240
Uitgever: LannooCampus