Cyriel Buysse - Oorlogsverhalen

Herontdekking van het werk van Cyriel Buysse
Over het boek

Cyriel Buysse (1859–1932) publiceerde tijdens de Eerste Wereldoorlog twee bundels met verhalend proza. In Oorlogsvisioenen (1915) beschrijft de auteur op een beeldrijke manier en met zin voor detail de oorlogservaring vanuit het standpunt van de burgerbevolking en de soldaat. Van een verloren zomer (1917) is een gedocumenteerde getuigenis van de tocht die de auteur ondernam naar het front. Beide teksten worden weergegeven naar de enige verschenen druk en zijn van een nabeschouwing voorzien door Buyssekenner Anne Marie Musschoot.

De reeks Literatuur in Vlaanderen 1900–1950 staat onder de auspiciën van de onderzoeksgroep Teksteditie Literatuur in Vlaanderen (Universiteit Gent) en presenteert jaarlijks een wetenschappelijk verantwoorde uitgave van verhalend proza en poëzie. Zowel minder bekende titels en/of auteurs als klassiekers van de literatuur in Vlaanderen worden op die manier opnieuw onder de aandacht gebracht.

over : 

Yves T’Sjoen is hoogleraar moderne Nederlandse literatuur. Hij is verbonden aan de afdeling Nederlands van de vakgroep Letterkunde (Universiteit Gent) en is bestuurslid van de Gentse onderzoeksgroep Teksteditie Literatuur in Vlaanderen.

Els Van Damme is doctor in de letterkunde. Zij is verbonden aan de afdeling Nederlands van de vakgroep Letterkunde (Universiteit Gent) en is bestuurslid van de Gentse onderzoeksgroep Teksteditie Literatuur in Vlaanderen.

Technische info

EAN
9789401421393
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 22cm
Verschijningsdatum: 09/12/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 248
Uitgever: LannooCampus