Cultuurmanagement

De regels van de kunst
Hét standaardwerk voor iedereen die actief is op het domein van kunst en cultuur en voor studenten cultuurmanagement
Over het boek

Je hoeft geen kunstenaar te zijn om met kunst en cultuur bezig te zijn, want net als andere domeinen moeten kunst en cultuur gemanaged worden. Maar de culturele sector vereist een bijzondere aanpak: een cultuurmanager moet zorgen voor de juiste klik tussen zaken en inhoud.

Annick Schramme is hoogleraar en opleidingsverantwoordelijke van de master in
het Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen. Ze is lid van diverse raden van bestuur van culturele organisaties en adviesorganen in Vlaanderen en Nederland.


Annick Schramme is professor and coordinator of the master course in Culture Management at the University of Antwerp. She occupies a number of important executive positions in the cultural sector in Flanders and the Netherlands.

Bruno Verbergt is operationeel directeur publieksgerichte diensten bij het AfricaMuseum en docent Algemeen en Strategisch Management in de masteropleiding Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen.

Dirk De Corte doceert Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen. Met zijn bedrijf, Improvement, ontwerpt en faciliteert hij leadership programma's voor diverse bedrijven. Hij is Senior Advisor bij de European Bank for Reconstruction and Development - departement Creative Industries.

Patrick De Pelsmacker is gewoon hoogleraar aan de faculteit bedrijfswetenschappen en economie van de UAntwerpen, en doceert er marketing, marketingcommunicatie en onderzoeksmethoden voor cultuurmanagement. Hij is ook buitengewoon hoogleraar marketing aan de UGent.

Technische info

EAN
9789020992960
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 11/10/2011
Afwerking: Paperback
Druk: 3
Aantal pagina's: 512
Uitgever: LannooCampus