Collega coach, Docent coach

Handboek voor de praktijk
Coach je collega
Over het boek

Als je collega's ziet worstelen en je wilt in de organisatie iets voor deze collega's betekenen, dan zou de rol van collega-coach je kunnen liggen. Collega-coaching is een snelgroeiende vorm van zorg in organisaties. Dit boek geeft een heldere uitleg van de methode collega-coaching en hoe deze in de praktijk toe te passen.
Bij coaching van collega's begeleiden professioneel opgeleide coaches hun eigen collega's. Zij doen dit vanuit een open, oordeelvrije houding. Uit ervaringen met collega-coaching blijkt dat dit veel voordelen biedt voor de organisatie. Het geeft zowel de organisatie als werknemers de kans zich verder te ontwikkelen en te groeien. Het verhoogt het welbevinden en heeft een positieve invloed op de kwaliteit en productiviteit.

Collega coach, Docent coach gaat in op verschillende theorieën en visies die ten grondslag liggen aan coaching, zoals contextuele therapie, systeemtherapie en transactionele analyse. Ook is er aandacht voor de ethiek van coachen. Het boek biedt naast achtergrondinformatie veel praktische handvatten om je coachingsvaardigheden te vergroten, beschrijvingen van interventies en voorbeelden uit de praktijk.

Collega coach, Docent coach bevat bovendien veel voorbeelden uit het onderwijs, waar collega-coaching in toenemende mate al succesvol wordt toegepast. Ook voor andere organisaties in bijvoorbeeld de zorg en het bedrijfsleven is deze methode zeer geschikt. Het boek is dan ook bedoeld voor iedereen die in het onderwijs, de zorg of het bedrijfsleven werkzaam is en affiniteit heeft met het begeleiden, coachen en ondersteunen van collega's.

Herberd Prinsen is opleider, trainer, coach en adviseur voor het onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven. Hij was ruim 25 jaar docent, counselor, trainer en leerlingbegeleider. Hij is de oprichter van HPC Opleiding, Training en Advies. Vanuit zijn praktijk voor psychotherapie begeleidt hij jongeren, hun ouders en volwassenen.

www.hpc.nu

Sanne van Drenth is trainer, opleider en  coach. Vanuit haar organisatie Rhea Training & Coaching, verzorgt ze diverse trainingen voor docenten, leerlingenbegeleiders, mentoren, ouders en pubers. Daarnaast werkt zij als intern trainer en collegacoach op een school voor vmbo en praktijkonderwijs.

Technische info

EAN
9789401428910
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 25cm
Verschijningsdatum: 17/11/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 176
NUR Omschrijving: Personeel en Organisatie
Uitgever: LannooCampus