Cannabis onder controle. Hoe?

Over het boek

De huidige cannabiswetgeving draagt niet bij tot de volksgezondheid
Het aantal verslaafde gebruikers loopt niet terug
Drugsmisbruik richt bij steeds meer mensen onherstelbare schade aan

Tegenstanders beweren vaak dat een regulering van cannabis zal leiden tot een banalisering of commercialisering van de drug. Tegelijk moeten ze wel erkennen dat de huidige wetgeving nauwelijks positieve effecten heeft. Hoe kunnen we daarmee verder?

In dit boek bundelen drie internationale experten hun ervaring om een concreet en toepasbaar scenario uit te werken voor een volwaardig cannabisbeleid. Daarbij is onder meer aandacht nodig voor voorlichting en onderzoek, maar ook voor het onderscheid tussen recreatief en medicinaal gebruik. Want alleen een vooruitstrevende benadering maakt een betere grip op het cannabisgebruik in België mogelijk.

over : 

Tom Decorte is professor criminologie aan de  Universiteit Gent en directeur van het Instituut voor Sociaal Drugsonderzoek (ISD). Hij publiceert geregeld over diverse aspecten van de drugsproblematiek.

Professor Paul De Grauwe is een internationaal vermaard topeconoom. Hij doceert aan de London School of Economics en was daarvoor verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij was Belgisch senator en raadgever van Europees commissievoorzitter José Manuel Barroso. Hij is onder meer columnist voor Financial Times.

over : 

Jan Tytgat is professor en diensthoofd van de  afdeling Toxicologie en Farmacologie aan de KU Leuven. Hij is een internationaal veelgevraagd expert in de wereld van forensische toxicologie en geneesmiddelenontwikkeling.

Technische info

EAN
9789401442008
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 21cm
Verschijningsdatum: 06/12/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 142
Uitgever: LannooCampus