Buikpijn bij kinderen

Buikpijn bij kinderen effectief aanpakken
Over het boek

Buikpijn is een veelvoorkomende klacht bij kinderen en jongeren. Zo'n 10 procent van de schoolgaande kinderen heeft er regelmatig last van.

In de meeste gevallen is er geen lichamelijke oorzaak voor buikpijn. Desondanks zorgt deze pijn voor veel problemen: veelvuldig doktersbezoek, schoolverzuim, minder sociale activiteiten en een verminderde kwaliteit van leven komen vaak voor.

Buikpijn bij kinderen geeft ouders, leerkrachten en hulpverleners informatie over de meest recente wetenschappelijke inzichten in onder meer oorzaken van deze klachten, en in mogelijkheden voor hulp, zowel door ouders als door professionals. De informatie wordt verduidelijkt met voorbeelden uit de praktijk.

Dr. Shelley van der Veek deed onderzoek naar buikpijn bij kinderen bij het AMC Amsterdam/De Bascule en is universitair docent Algemene en Gezinspedagogiek aan de Universiteit Leiden.

over : 

Prof. dr. Else de Haan (UvA, De Bascule) ontwikkelde samen met collega'’s het protocol voor de behandeling van medisch niet verklaarde buikpijn, Buikpijn de Baas.

Technische info

EAN
9789401428941
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 20/12/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 110
Uitgever: LannooCampus