Broers- en zussenboek

Voor en door brussen met een bijzondere broer of zus
Hoe is het om op te groeien in een gezin met een broer of zus met autisme, syndroom van Down, een spierziekte...?
Over het boek

36 kinderen en volwassenen tussen de 6 jaar tot 69 jaar geven een kijkje in hun leven met een broer of zus met een handicap, ziekte en/of stoornis, zoals de bekende Nederlandse acteur Barry Atsma. Kleurrijk en magazine-achtig vormgegeven: om in één keer uit te lezen, of er af en toe weer bij te pakken.

Wat doe jij het liefst met je broer of zus samen? Hoe reageren jullie op 'vreemde' reacties? Denk jij vaak aan 'later'; of veel aan 'vroeger'? Recent onderzoek van de Belgische orthopedagoge Tinneke Moyson wijst uit dat het uitwisselen van ervaringen direct een positieve invloed heeft op hoe je je als 'brus' voelt: 'Ik ben niet de enige!' Dit boek voorziet hierin - en meer: negen thema's bieden (nieuwe) inzichten.

Een onmisbaar boek voor brussen, ouders, en alle (professioneel) geïnteresseerden.
Met belangrijke tips voor brussen, en hun ouders!


Bekijk hier de recensies over dit boek in de media: 

Rosalie heeft het syndroom van Down. Haar broers en zus vertelden op de 'Dag van de Handicap' in Karrewiet hun verhaal. (3/12/13)

"Dit boek vol eerlijke verhalen en reacties zijn herkenbaar en steunend, zonder te problematiseren of moralistische te zijn." - Janny van Es, systeemtherapeut counsellingmagazine.nl/ (23/06/14)


Journalist en schrijver Anjet van Dijken heeft een blinde, verstandelijk gehandicapte broer. Ze werkte als assistent van een Tweede Kamerlid en vervolgens als journalist voor De Publieke Zaak en BNR. Anjet is initiatiefneemster en inspirator van verscheidene platforms voor brussen in de sociale media. Anjet van Dijken woont in Brussel.

Technische info

EAN
9789401408844
Beschikbaar: Tijdelijk uit voorraad
Formaat: 17cm x 23cm
Verschijningsdatum: 10/09/2013
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 216
Uitgever: LannooCampus