Betrokken eigenaars, sterke familiebedrijven

Gids voor geëngageerde ondernemers
Hoe bouw je een succesvol familiebedrijf voor de toekomst?
Over het boek

Wat kunnen eigenaars doen om het familiebedrijf succesvol te maken?
Moet elk bedrijf wel een eigenaarsvisie hebben?
Waarom is ook het eigenaar zijn een (bij)beroep?


Familiebedrijven presteren beduidend beter dan niet-familiebedrijven. Een belangrijke factor in dat succes is de eigendom, die de familie een hefboom geeft om een sterk bedrijf uit te bouwen. Maar waarin schuilt die kracht net?

Dit boek biedt voor het eerst een inkijk op de rol die eigendom speelt in het succes van familiebedrijven. Het focust op wat eigenaars moeten doen, op goed bestuur en de structuur van familiebedrijven, op het mogelijke openstellen en verkopen van de eigendom, maar ook op de houding van de eigenaar. Betrokken eigenaars zijn 'responsible owners' die de juiste aandacht schenken aan waarden, die de juiste spelregels vastleggen en een oog hebben voor noodzakelijke structuren en goed management.

Betrokken eigenaars, sterke familiebedrijven vormt een praktische gids voor eigenaars, managers, ondernemers en studenten, geschreven vanuit jarenlange ervaring en boordevol tips om het potentieel van familiebedrijven maximaal te benutten.

Jozef Lievens is adviseur voor familiebedrijven en advocaat. Hij is professor aan EHSAL Management School, medeoprichter van het Instituut voor het Familiebedrijf en auteur van verscheidene basiswerken over familiebedrijven.

Technische info

EAN
9789401438179
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 19cm x 25cm
Verschijningsdatum: 04/10/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 146
NUR Omschrijving: Bedrijfskunde algemeen
Uitgever: LannooCampus