#Believe

Waarom iedereen zegt maar niemand echt gelooft dat jongeren de toekomst zijn
Rem jongeren niet af. Inspireer hen.
Over het boek

De hedendaagse jeugd in de steden wordt al te vaak bekeken als een hardnekkig probleem. In #Believe pleit Sihame El Kaouakibi voor een andere kijk op de stedelijke jeugd. Centraal staat de kracht van jongeren. Dit is volgens Sihame El Kaouakibi dé sleutel voor de toekomst.

Vanuit het enorme potentieel dat zij ziet bij deze jongeren, komt de auteur tot een oproep aan het beleid maar ook aan de hele samenleving om de oogkleppen af te werpen en het talent van jongeren aan te spreken. We moeten als maatschappij jongeren aanmoedigen om hun eigen talenten te ontwikkelen. Daarbij vertrekken jongeren best vanuit hun eigen krachten.

#Believe zet die krachten nog eens goed in de verf en biedt jongeren goesting. Sihame El Kaouakibi schreef een overtuigend visieboek dat wil aanzetten tot actie. Uitstellen is immers geen optie.

Sihame El Kaouakibi, eerste 'Antwerpenaar van het jaar' en oprichtster van Let's Go Urban sleepte prijzen in de wacht als 'Vlaamse Cultuurprijs 2012', 'Belgium's Outstanding Young Person', 'Straffe Madam 2013', en komt voor in de lijst van '30 sterke vrouwen die de wereld veranderden' volgens Knack. Een meer dan indrukwekkend lijstje voor de jonge ondernemende duizendpoot en actieve onderneemster die met haar ongeëvenaarde engagement jongeren aanzet tot daden waar ze zichzelf nooit toe in staat achtten.
Sihame studeerde aan de lerarenopleiding en zoekt haar verdieping aan de VUB in een masteropleiding in de Onderwijskunde. Daarnaast biedt ze consultancy aan en ontwikkelt ze concepten voor organisaties, overheidsinstellingen en bedrijven met betrekking tot jongeren, -culturen, -ontwikkeling, -tewerkstelling, sociale innovatie, urban culture & arts en verstedelijking. Ze zetelt in verschillende bestuursorganen. Boek nu deze auteur voor een lezing (ism Vegas Las).

Technische info

EAN
9789401412407
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 03/12/2013
Afwerking: Paperback
Druk: 2
Aantal pagina's: 168
Uitgever: LannooCampus