Beeld en visuele waarneming

Een interdisciplinaire benadering
Een empirische blik op de artistieke visuele trukendoos
Over het boek

Hoe verwerken we de beelden om ons heen, zowel van onze omgeving als van de beeldcultuur?

Welke evolutionaire voordelen heeft de kunst en esthetiek opgeleverd?

Beeld en visuele waarneming biedt een toegankelijke inleiding in de visuele perceptie van zowel natuurlijke als artificiële beelden (foto's, schilderijen, films, strips ...). Het bundelt het actuele wetenschappelijke onderzoek rond het thema vanuit een interdisciplinaire benadering.

Dit boek presenteert de biologische en psychologische onderbouw van de perceptie, zonder cultuur, emotie en context van het beeld uit het oog te verliezen. Ook het vertellen met beelden en het waarheidsgehalte van documentaires komt aan bod.

Aan de hand van een verklarende woordenlijst, diverse bijlagen, huidige wetenschappelijke discussies en tal van voorbeelden van beelden uit verschillende culturen en tijden vormt Beeld en visuele waarneming een handige handleiding voor iedereen die in visuele waarneming geïnteresseerd is of zelf met beelden aan de slag gaat.

Pascal Lefèvre is doctor in de communicatiewetenschappen en al meer dan dertig jaar geboeid door beelden in al hun variëteiten. Hij doceert sinds 1998 aan diverse Vlaamse kunstscholen en momenteel aan LUCA School of Arts (campus Sint-Lukas Brussel).

Technische info

EAN
9789401448130
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 18cm x 25cm
Verschijningsdatum: 30/01/2018
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 216
NUR Omschrijving: Communicatiekunde algemeen
Uitgever: LannooCampus