Bankgeheim

Hoe banken echt werken
Het raderwerk van de banksector blootgelegd
Over het boek

Waarom slaan banken soms op hol?
Hoe kunnen ze voldoende veiligheid inbouwen?
Moeten we ons zorgen maken over de toekomst?

Een goede bank is als een goed atleet. Ze levert sterke prestaties af, ze kan voldoende zuurstof opnemen en heeft een sterk hart. Die drie elementen moeten in evenwicht zijn. Vandaag kunnen niet alle banken zeggen dat ze dat evenwicht bereiken. Hoe komt dat? Wat betekent dat? En hoe gaan we daar als professional en consument mee om?

Dit boek gaat in op de fundamenten van een evenwichtige bank. Bankgeheim bevat een overzicht van de mechanismen waarmee banken werken en van de externe factoren waarmee ze geconfronteerd worden. Het verklaart de basisbegrippen die je moet kennen om kritisch maar objectief naar banken te kijken, en laat je toe om ook zonder voorkennis het onderscheid tussen sterke en onevenwichtige banken te maken.

Bankgeheim biedt een venster op een soms ondoorzichtige sector, en scheidt de belangrijke elementen van de bijzaken.

'Dit boek had al lang geleden geschreven moeten worden. Niemand had én de competentie én de moed dit te doen. We kunnen alleen maar blij zijn dat Peter Devlies beide gaven combineert.'
Marc Buelens Professor emeritus Vlerick Business School, auteur Bye Bye Management

Peter Devlies heeft bijna twintig jaar ervaring in de banksector. Hij is CEO van AXA Bank Europe. Daarvoor was hij uitvoerend bestuurder bij Bank J. Van Breda & C° en ABK bank.

Technische info

EAN
9789401437943
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 04/10/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 168
Uitgever: LannooCampus