Badiou

De filosofie van Alain Badiou staat in het teken van 'het Evenement', de revolutionaire gebeurtenis die de status quo omverwerpt.
Over het boek

De filosofie van Alain Badiou is veelbesproken. In zijn tegendraadse denken staan begrippen centraal die lange tijd taboe waren, zoals 'waarheid', 'universalisme' en 'communisme'. Badiou pleit voor een heropleving van de filosofie als passie voor de waarheid en, hiermee nauw verbonden, voor een politiek van de universele gelijkheid. De taak van de filosoof is dan ook niet licht: volgens Badiou dient de filosofie op de uitkijk te staan naar het evenement - de radicale breuk met de bestaande wereld, die ons denken en handelen op zijn kop zet. Joos de Bloois biedt een heldere inleiding in de filosofie van Badiou aan de hand van de vier belangrijkste thema's erin: politiek, wetenschap, liefde en kunst. In het bijzonder wordt Badiou gepresenteerd als radicaal politiek denker, die een nieuw communisme voorstaat, als een vorm van ware democratie en niet in de laatste plaats als een 'communisme van het denken'.

Joost de Bloois is filosoof. Hij doceert aan de opleidingen Literatuurwetenschap en Cultural Analysis van de Universiteit van Amsterdam.

Technische info

EAN
9789461059772
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 14cm x 22cm
Verschijningsdatum: 15/10/2013
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 176
NUR Omschrijving: Filosofie algemeen
Uitgever: LannooCampus