Autisme en tijdsbesef

Tijd verhelderen met het 10-stappenplan
Hoe verhelder je tijd voor mensen met autisme?
Over het boek

Tijd is onontbeerlijk in het menselijk bestaan. Het helpt ons om na te denken over het verleden, geeft ons grip op wat er om ons heen gebeurt en wat er komen gaat. Mensen met autisme hebben het echter extra moeilijk om samenhang in de tijd te ontwaren.

Autisme en tijdsbesef richt zich tot iedereen die verduidelijking en voorspelbaarheid wil bieden aan mensen met autisme.

Aan de hand van een tienstappenplan legt auteur Steven Degrieck uit waarom tijd voor iedereen cruciaal is, en hoe we helder kunnen communiceren met mensen die problemen hebben om tijd inzichtelijk te krijgen in hun leven. Hij reikt daarbij praktische handvatten aan, waardoor je in de dagelijkse omgang onmiddellijk met mensen met autisme aan de slag kunt.

Steven Degrieck, orthopedagoog, is werkzaam bij Autisme Centraal, een expertisecentrum rond autisme. Hij heeft een jarenlange ervaring in het begeleiden van professionelen op de werkvloer, en dit in heel Europa. Theorie vertalen naar de praktijk is daarbij altijd een bijzonder aandachtspunt geweest. Hij is auteur van verschillende boeken over autisme.

Technische info

EAN
9789401421485
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 15cm x 21cm
Verschijningsdatum: 02/12/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 5
Aantal pagina's: 136
Uitgever: LannooCampus