Autisme en ADHD in een persoon

Kenmerken en ervaringen in de ritssluiting van twee stoornissen
Leven met autisme en ADHD
Over het boek

De combinatie van autisme en ADHD komt veel voor maar wordt vaak over het hoofd gezien.

In deze fascinerende publicatie beschrijft Josine Bouwmans, een vrouw met ASS en ADHD haar persoonlijke zoektocht naar eenheid. Ze koppelt haar ervaringen aan verschillende leeftijdsfasen, waarin ze haar gedrag tracht te verklaren vanuit het perspectief van beide stoornissen.
Josine ervaart het samengaan van beide stoornissen in metaforische zin als een ritssluiting. Haar beschrijvingen worden door twee vooraanstaande clinici op het gebied van ASS en ADHD theoretisch ingekaderd en toegelicht.

Een onmisbaar boek voor iedereen die meer wil weten over autisme en ADHD, clinici die diagnostiek, behandeling en begeleiding verzorgen, ouders van kinderen met deze stoornissen en iedereen die zelf met ASS en/of ADHD kampt.

Josine Bouwmans is afgestudeerd in biologie en heeft vervolgens een studie in religiewetenschappen gevolgd. Ze heeft ASS en ADHD. Ze woont in een beschermde leefsituatie.

Prof. dr. Ina van Berckelaer-Onnes is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Leiden en is gespecialiseerd in ontwikkelingsstoornissen, met name autisme.

Dr. Sander Begeer is universitair hoofddocent aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en doet onderzoek naar ontwikkelingsstoornissen, met name naar ADHD en ASS.

Technische info

EAN
9789401428934
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 16cm x 22cm
Verschijningsdatum: 15/11/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 120
NUR Omschrijving: Psychologie algemeen
Uitgever: LannooCampus