Auteursrecht en pers

Bronnen checken is meer dan googelen
Over het boek

Mag ik een foto van het Atomium in mijn persartikel gebruiken?
Of een artikel uit de krant posten op mijn blog?
Wat met filmpjes op Facebook?


Vroeg of laat krijgt iedereen die actief is in de communicatiewereld te maken met auteursrecht. Ook journalisten máken niet alleen auteurswerken, ze gebruiken er ook.
Dit is het eerste omvattende handboek over dat thema.

Op een zeer toegankelijke manier maak je in Auteursrecht en pers kennis met de fijne kneepjes van het soms moeilijk te ontwarren auteursrecht. Compleet met een stappenplan, mogelijke valkuilen en herkenbare voorbeelden.

Vanuit tal van voorbeelden uit de mediasector en met aandacht voor detail maakt de auteur je wegwijs door de basics, belangrijke nuances en achterpoortjes. Dankzij die helderheid is het boek ook zeer leesbaar voor niet-juristen, journalisten, studenten en iedereen die creatief met media bezig is en zich wil verdiepen in wat op het vlak van auteursrecht kan en niet kan.

over : 

Wim Criel was 37 jaar lang verantwoordelijk uitgever van Roularta Media Group, bekend van Knack en Trends. In die hoedanigheid werd hij dagelijks geconfronteerd met auteursrecht in de pers. Hij doceert onder meer Auteursrecht en Pers aan Thomas More Mechelen.

Technische info

EAN
9789401402828
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 13/11/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 224
NUR Omschrijving: Journalistiek, Recht algemeen
Uitgever: LannooCampus