Antwerpen theaterstad

Aspecten van het theaterleven in Antwerpen in de tweede helft van de twintigste eeuw
Het theater in Antwerpen: trendsetter in Europa
Over het boek

Antwerpen Theaterstad vertelt de recente geschiedenis van het theater in die boeiende en snel evoluerende stad aan de stroom, van de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw tot aan het begin van de eenentwintigste eeuw.

In de tweede helft van de twintigste eeuw schoof het Antwerpse theaterleven op van een bescheiden plek in de middenmoot naar een plaats tussen de koplopers in de Europese culturele wereld. De belangrijke rol die het Antwerpse theater speelde als een prominente gangmaker van de internationaal vermaarde 'Vlaamse Golf' had hier een groot aandeel in.

Voor het eerst komen in een boek alle theatervormen van dit recente verleden aan bod: teksttheater en experimenteel theater, opera en muziektheater, ballet en bewegingstheater, poppenspel en ontspanningstheater. Vanuit de studie op basis van nieuw historisch onderzoek legt Antwerpen Theaterstad vitale kenmerken van de actieve Antwerpse groepen bloot, en van de theaterwereld in het algemeen.

Met aandacht voor de maatschappelijke context en geïllustreerd door een ruime selectie productiefoto's, biedt dit boek een boeiend verhaal over vroegere en hedendaagse theatermakers. Dit maakt het zowel geschikt voor academische opleidingen als voor het middelbaar onderwijs en de actieve theaterbezoeker.

Toon Brouwers was lange tijd in het beroepstheater actief, is emeritus hoogleraar aan de AP-Hogeschool in Antwerpen en doceerde theatergeschiedenis en dramaturgie.

Technische info

EAN
9789401422437
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 10/02/2015
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 368
Uitgever: LannooCampus