Anders en toch gewoon

Families na donorconceptie
We zijn een familie na donorconceptie. En nu?
Over het boek

Wat houdt ouderschap na donorconceptie in?
Hoe vertel je een kind dat je niet de genetische ouder bent?
Welke plaats heeft de donor in het gezin?

Zowel voor heteroseksuele paren met vruchtbaarheidsproblemen als lesbische paren of alleenstaanden kan donorconceptie een manier zijn om een kinderwens te vervullen. Je gezin vormen met de hulp van een eicel-, sperma- of embryodonor gaat echter vaak gepaard met veel vragen en twijfels. 
 
Dit boek gaat in op de meest gestelde vragen van (wens)ouders die hun gezin vormden na donorconceptie. Het heeft aandacht voor alle levensfasen die een gezin doorloopt, van ouders met een kinderwens tot een gezin met volwassen kinderen. Daarbij laat het ook de families zelf aan het woord. 
 
Tegelijkertijd biedt Anders en toch gewoon nuttige informatie voor familie, vrienden en professionele hulpverleners. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en getuigenissen van (wens)ouders en donorkinderen biedt dit boek zo een overzichtelijk beeld van belangrijke psychosociale aspecten van donorconceptie.

‘Een leesbaar en toegankelijk boek, voor ieder die meer wil weten over donorconceptie in ons land anno 2016. De auteur hanteert een objectieve stijl, zonder enige vooringenomenheid, maar schuwt ook niet de discussie. Een mustread voor iedereen die met dit onderwerp bezig is, als wensouder, donorouder, donorkind, hulpverlener of beleidsmaker.’
 
Petra De Sutter, fertiliteitsexpert en professor aan de Universiteit Gent

Astrid Indekeu is psychologe, seksuologe en doctor in de Biomedische Wetenschappen. Ze werkt als postdoctoraal onderzoeker aan het Karolinska Institutet in Stockholm en is fellow aan de KU Leuven. Ze is wetenschappelijk adviseur voor de vzw Donorfamilies. Sinds 2018 werkt ze als specialist bij Fiom, dat contacten tussen donor en donorkinderen begeleidt.

Technische info

EAN
9789401432887
Beschikbaar: Tijdelijk uit voorraad
Formaat: 17cm x 24cm
Verschijningsdatum: 03/05/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 3
Aantal pagina's: 184
Uitgever: LannooCampus