500 gebeurtenissen die onze wereld veranderden

Onze recente geschiedenis hapklaar samengevat
Over het boek

Of we het nu over terrorisme hebben, het economische klimaat of de toestand van het milieu: om inzicht te krijgen in de complexiteit van de grote thema's van vandaag, is het belangrijk om het overzicht te bewaren. 500 gebeurtenissen laat je ontdekken welke gebeurtenissen onze samenleving de voorbije decennia hebben bepaald, in het binnenland en wereldwijd.

Van Zwarte Zondag tot de Bologna-verklaring, van de ontdekking van aidsremmers tot wereldkampioen Tom Boonen: dit boek verzamelt iconische gebeurtenissen die de wereld van vandaag vorm gaven. Op het vlak van onder meer politiek, wetenschap, milieu, economie, sport en cultuur ontdek je de essentie bij de meest bekende en belangrijke gebeurtenissen. Daarnaast leer je ook minder bekende maar invloedrijke momenten uit de voorbije dertig jaar kennen.

Marc Hendrickx studeerde rechten, wijsbegeerte en politieke en sociale wetenschappen. Hij doceerde sociologie en psychologie, politieke structuren en inleiding tot de journalistiek in de opleiding journalistiek aan Thomas More Mechelen. Uit bijna 30 jaar leservaring groeide de behoefte aan een overzichtswerk.

over : 

Jo Bastiaens studeerde politieke wetenschappen en menselijke ecologie, en doctoreerde over internationaal hogeronderwijsbeleid. Bij Thomas More Mechelen adviseert hij het onderwijsbeleid en geeft hij les in sociologie, interculturele communicatie en internationale studies.

Technische info

EAN
9789401435406
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 15cm x 21cm
Verschijningsdatum: 06/09/2016
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 216
Uitgever: LannooCampus