40 graden in de schaduw

Over leven in een ander klimaat
Laagdrempelige introductie in complexe thematiek
Over het boek

WAT IS ER PRECIES AAN DE HAND MET ONS KLIMAAT?
WELKE AANPASSING DRINGT ZICH OP?
IEDEREEN WARM MAKEN VOOR EEN MILIEUVRIENDELIJK ALTERNATIEF

We kunnen er niet omheen: door menselijk toedoen verandert het klimaat. De CO2-concentratie blijft jaar na jaar stijgen, de gemiddelde temperatuur blijft oplopen, weersextremen worden steeds opvallender en frequenter. Waterschaarste en wateroverlast worden steeds dreigender. De problemen lijken niet meer te overzien. Tenminste, als we niet meteen iets ondernemen.

In 40 graden in de schaduw komen de onheilspellende berichten die ons de laatste jaren bereikten over de klimaatverandering uitgebreid aan bod. Op speelse en onderbouwde wijze vertelt dit boek over de ware oorzaken en gevolgen van de complexe milieuproblematiek. Tegelijk brengt het een krachtig toekomstbeeld naar voren van hoe het wel kan.

Aan de hand van 21 kernvragen worden in dit boek alle mogelijke onzekerheden over de klimaatopwarming geuit. Alledaagse weetjes gecombineerd met harde wetenschappelijke feiten dienen daarbij als antwoord. De conclusie is duidelijk: na de industriële revolutie heeft de mens nood aan een milieuvriendelijker vervolg. Want anders wordt het écht 40 graden in de schaduw.

over : 

Jill Peeters is sinds meer dan 10 jaar weervrouw bij VTM. Ze werd verkozen tot beste weervrouw van Europa en tot 'beste klimaatvrouw' van Europa tijdens de VN Klimaattop van Genève.

over : 

Luc Goeteyn is geograaf-planoloog. Hij is adviseur bij de Milieu- en natuurraad Vlaanderen en was de voorbije acht jaar raadgever milieu, landbouw en duurzame ontwikkeling van Frank Vandenbroucke en Ingrid Lieten.

Chris Jacobson is bioloog en milieuspecialist. Als wetenschappelijk medewerker bij ARGUS vzw en als hoofdredacteur van de milieunieuwssite ARGUSactueel.be volgde hij jarenlang de milieuactualiteit op de voet.

Technische info

EAN
9789401421362
Beschikbaar: Verschenen
Formaat: 18cm x 25cm
Verschijningsdatum: 16/12/2014
Afwerking: Paperback
Druk: 1
Aantal pagina's: 270
NUR Omschrijving: Omgevingswetenschappen
Uitgever: LannooCampus